سوالات متداول
لطفاً ابتدا پرسشهای زیر را مطالعه کنید. در صورتی که پاسخ موردنظر خود را نیافتید، میتوانید سوال خود را برای ما ارسال کنید. تیم ما در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهد بود.
نخ پلی استر یکی از انواع نخ های مصنوعی تولید شده به دست انسان می باشد که از مواد اولیه ای به نام پلی اتیلن ترفتالات می باشد تولید می شود. این ماده اولیه از مشتقات نفت می باشد. نخ پلی استر در انواع مختلفی نظیر POY,FDY,DTY,ATY که خصوصیات فیزیکی ظاهری و شیمیائی مختلف دارند تولید می شود و هر یک از آنها در کالاهای نساجی متنوعی کاربرد دارد. نخ پلی استر قابلیت جایگزینی با نخ های طبیعی را در بعضی کالاهای نساجی دارد و از جمله ویژگی های آن موارد زیر می باشد:
نرم، گرم، سبک
بادوام
بهداشتی و ضد آلرژی
قابل شستشو با دست و ماشینرطوبت و بو نمیگیرد
بیشترین مقدار تولید و مصرف متعلق به نخ پلی استر می باشد.
با توجه به اینکه عامل تعیین کننده نیاز و الزام مشتریست نمی توان یک نخ را بعنوان بهترین نخ در همه زمینه ها معرفی نمود. برای هر نوع مصرفی یک جنس نخ متفاوت از بقیه می تواند بهترین نخ باشد.
با توجه به انواع نخ مصرفی در مد و پوشاک، می توان گفت از بین انها نخ پلی استر دوام و عمر بیشتری در لباس دارد.
مینگل نخ های تولیدی نفیس نخ 4 نوع کلی دارد:
- مینگل ضعیف و خیلی ضعیف که به ترتیب با حروف LL و LLLL نشان داده می شود. این نوع مینگل برای مصارفی نظیر پود در پارچه های تاری پودی و یا در پارچه های بافت حلقوی که حداکثر ضریب پوشانندگی نخ در پارچه مورد نیاز می باشد، طبق سفارش مشتری تولید می شود.
- مینگل متوسط که با حرف L نشان داده می شود و برای مصارفی نظیر پود در پارچه های تاری پودی و یا مواردی که حداقل تنش به نخ وارد می شود طبق سفارش مشتری تولید می شود.
- مینگل قوی که با حرف H نشان داده می شود. این نوع مینگل معمولا در پارچه هائی که به نخ تنش بالائی وارد می شود استفاده می گردد. در برخی پارچه ها در صورتی که در بافت مشکلی پیش نیاید، برای مشخص نشدن نقاط مینگل در پارچه، قوت مینگل نخ به سفارش مشتری روی حالت H تنظیم می گردد
- مینگل خیلی قوی که با حرف HH نشان داده می شود. این نوع مینگل نیز معمولا در تار پارچه هائی که تراکم تاری آنها بالاتر می باشد و تنش بالائی به نخ تار وارد می شود، کاربرد دارد.
شیرینکیج در نخ همان میزان جمع شدگی یا کاهش طول آن بعد از عملیات حرارتی می باشد.
اعمال حرارت به دو روش هوای داغ و آب جوش می تواند انجام شود که هر روش نتیجه ای متفاوت در میزان جمع شدگی نخ خواهد داشت و در نتیجه در الزامی که از طرف مشتری اعلام می شود باید ذکر شود از کدام روش برای اندازه گیری این آیتم باید استفاده گردد.
اگر طول اولیه نخ را L1 و طول ثانویه نخ بعد از اعمال حرارت را L2 بنامیم، مقدار جمع شدگی نخ از طریق فرمول زیر بدست می آید:
SH% =[(L1-L2)/L1]*100


ارتباط با نفیس نخ
میتوانید سوال خود را برای ما ارسال کنید.